Otvorena služba za prijavu nepravilnosti u oblasti zaštite životne sredine

Bez autora
May 21 2013

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je uspostavilo dežurnu službu za prijavu svih nepravilnosti koje građani primete u oblasti zaštite životne sredine i energetike. Građani i institucije mogu direktno kontaktirati inspekcijske službe na brojeve telefona 011/ 228-7691 i 062/886-6088 i na e-mail: inspekcija@merz.gov.rs.Uočene nepravilnosti mogu se prijaviti inspekcijskim službama nadležnim za zaštitu od jonizujućih i nejonizujućih zračenja, zagađenje zemljišta opasnim materijama...

Otvorena služba za prijavu nepravilnosti u oblasti zaštite životne sredineMinistarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je uspostavilo dežurnu službu za prijavu svih nepravilnosti koje građani primete u oblasti zaštite životne sredine i energetike.

U saopštenju se ističe da građani i institucije mogu direktno kontaktirati inspekcijske službe na brojeve telefona 011/ 228-7691 i 062/886-6088 i na e-mail: inspekcija@merz.gov.rs.

Uočene nepravilnosti mogu se prijaviti inspekcijskim službama nadležnim za zaštitu od jonizujućih i nejonizujućih zračenja, zagađenje zemljišta opasnim materijama, ispuštanje industrijskih otpadnih voda, opasan otpad, ambalažni otpad i posebne tokove otpada, deponiju komunalnog otpada, zagađenje vazduha koje potiče od industrijskih objekata, buku iz industrijskih postrojenja, hemikalije i biocide, prevenciju velikog hemijskog udesa, opremu pod pritiskom, loše naponske prilike i loše stanje elektroenergetske mreže, zaštićena područja i kontrolu prometa zaštićenih vrsta.

Cilj Ministarstva jeste da uspostavi što direktniju vezu sa građanima, kako bi inspekcijske službe što efikasnije i brže reagovale na razne neželjene pojave u oblasti zaštite životne sredine i pretnji po zdravlje i dobrobit građana.

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik